Het installeren van een beveiligingssysteem | camera’s

Het installeren van een beveiligingssysteem | camera’s

Je hebt eindelijk een beveiligingscamera-systeem gekocht en nu is het tijd voor installatie. In het verleden vereiste de complexiteit van beveiligingssystemen vaak een professionele installatie en configuratie. Met de groei van doe-het-zelf-beveiliging kunnen huiseigenaren, huurders en eigenaren van kleine bedrijven eenvoudig een beveiligingssysteem zelf installeren. Installatievereisten variëren per systeemcomplexiteit: van zelfstandige plug-and-play draadloze beveiligingscamera’s tot complexe multi-camera beveiligingssystemen.

Waar beveiligingscamera’s te plaatsen?
De meest optimale plaatsing van beveiligingscamera’s is afhankelijk van jouw eigendom. Er zijn echter enkele algemene tips die iedereen zou kunnen gebruiken. Een bewakingscamera kan immers vrij nutteloos zijn als deze op een verkeerde plek wordt geïnstalleerd.

Of je beveiligingscamera’s binnen of buiten plaatst, de belangrijkste tip is om je te concentreren op specifieke interessegebieden. Denk hierbij aan het pad dat leidt naar jouw voor- en achterdeuren (thuis of op kantoor), de verschillende manieren waarop mensen toegang kunnen krijgen tot het gebouw en eventuele dode hoeken. In sommige gevallen heb je mogelijk meerdere camera’s nodig om specifieke gebieden goed te beveiligen. Een algemene vuistregel is om de beveiligingscamera onder een neerwaartse hoek te installeren om nauwkeurige bewegingsdetectie mogelijk te maken. Het is belangrijk op te merken dat dit niet altijd nodig is, vooral als je camera een groothoeklens bevat.

Het beste is om op zijn minst één camera te installeren die de voordeur in het zicht heeft, en mogelijk één camera die de achterdeur bewaakt. Dit omdat deze plekken vaak de primaire toegangspunten zijn voor ongewenste gasten. Ramen met toegang vanaf de begane grond zijn ook kwetsbaarheden en kunnen worden bewaakt met camera’s, raamsensoren of allebei. Houd er rekening mee dat de poort of garage (indien van toepassing) ook toegangspunten tot een huis of bedrijf zijn en ook moeten worden bewaakt.

Beveiligingscamera’s buitenshuis installeren
Het buitenshuis plaatsen van beveiligingscamera’s bevat een paar aanvullende punten waar je op dient te letten:

Vermijd tegenlicht of lensflare
Tegenlicht treedt op wanneer er een zeer helder licht is dat de beelden laat uitlopen, wat resulteert in een zeer bleek, bijna wit beeld. Tegenlicht kan worden veroorzaakt door elk fel licht zoals de zon of een straatlantaarn. Reflectie van de zon of andere lichten kan lensflare veroorzaken, wat resulteert in cirkels of stippen op je beveiligingsbeelden. Zorg ervoor dat je de beveiligingscamera niet in direct zonlicht plaatst.

Monteer de beveiligingscamera buiten bereik
Zorg ervoor dat je de camera’s op een plaats monteert waar indringers moeilijk bij kunnen. Je wilt niet dat ze erbij kunnen, want dan zijn ze in staat om het kapot te maken of uit te schakelen. Let er echter op dat je de camera niet te hoog monteert, omdat dit het vermogen om personen te detecteren die op de camera zijn betrapt kan belemmeren.

Controleer de sterkte van de wifi-verbinding
Hoe verder de camera van je router verwijderd is, hoe moeilijker het kan zijn om een ​​fatsoenlijk signaal te krijgen. Controleer daarom de signaalsterkte op elke cameralocatie. Als het signaal zwak is of wegvalt, zou je een wifi-extender kunnen overwegen.

Houd rekening met privacy
Tegenwoordig wordt er erg veel aandacht gegeven aan privacy. Zorg er dus voor dat je niet iemand zijn privacy schendt met jou camera. Stel je beveiligingssysteem daarom op zo’n manier in dat er bij niemand naar binnen gekeken kan worden of op iemands erf gekeken kan worden.

Reacties zijn gesloten.