Tips bij het beveiligen van je huis

Tips bij het beveiligen van je huis

Je woning beveiligen tegen inbrekers, onnodig? Toch niet! Inbraken gebeuren meer als je zou denken. Daarom is het ook verstandig om ervoor te zorgen dat je huis altijd veilig is, zodat je op beide oren kunt slapen. Hoe doe je dat? Hoe zorg je voor een goede beveiliging?

Creëer een bewoonde indruk als je afwezig bent

Dat doe je door je brievenbus tijdig te legen, geen volle vuilniszakken achter te laten, het licht aan te laten met een tijdsschakelaar en eventueel enkele afspraken te maken met buren. Daarnaast is het ook aangeraden om de gordijnen en rolluiken open te laten of toch deels en wat spullen op het aanrecht te plaatsen. Ook is het een goed idee om je auto op je oprit te parkeren als je op reis bent.

Ruim de nodige spullen uit de weg

Zorg ervoor dat gereedschap en ladders telkens opgeborgen zijn. Deze zouden namelijk de inbreker kunnen helpen om je huis eenvoudiger binnen te komen, dat wil je natuurlijk niet hebben! Daarnaast is het ook belangrijk om waardevolle spullen uit het zicht te leggen, zo zijn inbrekers minder geneigd om je woning binnen te breken. Ook sleutels leg je beter op een veilige plek, het is niet zo’n goed idee om ze onder de deurmat te gaan leggen.

Beveiligde sloten

Het is belangrijk dat je alle ramen en deuren goed op slot doet wanneer je je woning verlaat. Een kiertje is genoeg voor een inbreker om je huis binnen te geraken. Een gewoon slot geeft niet altijd voldoende bescherming. Wil je extra veilig zijn? Kies dan voor een meerpuntssluiting of een extra bijzetslot. Je kan ook een anti-manipulatieplaatje voorzien die eenvoudig aan te brengen is. Ook een anti-inbraakstrip kan je woonst extra beschermen. Denk ook aan het beveiligen van de sloten van de ramen, want vaak gebeurt een inbraak via de ramen.

Beveiligingssystemen

Er bestaan allerlei beveiligingssystemen op de markt die inbrekers geen schijn van kans geven. Zo’n systeem is tegenwoordig hoogtechnologisch en bestaat uit allerlei detectoren die detecteren of er iets vreemd aan de hand is in je woonst. Als dat het geval is krijg je een waarschuwing via de app. Vaak kan je dan ook camerabeelden bekijken om te zien wat er juist aan de hand is. Elk beveiligingssysteem is wel een beetje verschillend, dus het is aangeraden om je op voorhand goed te informeren zodat je weer welk systeem het beste bij jouw veiligheidsbehoefte past. Een goede beveiliging laat je weer op twee oren slapen!

Reacties zijn gesloten.