Wat Zijn de Beste Opties Voor Het Beschermen Van Jouw Bedrijf?

Wat Zijn de Beste Opties Voor Het Beschermen Van Jouw Bedrijf?

 

In Nederland zijn er ruim een miljoen bedrijven. Sommigen van deze zijn volledig online opgebouwd en andere hebben een enorm kantoor midden in de randstad. Een inbraak is helaas voor geen enkel bedrijf uitgesloten. Ongeveer veertig procent van de bedrijven in Nederland krijgt er mee te maken. Natuurlijk wil je dit voorkomen, maar wat is hier nu de beste manier voor? Hieronder zijn verschillende opties te vinden om de veiligheid van jouw bedrijf te verbeteren.

 

Wie kunnen het pand in

Het kan zomaar zijn dat je binnen no time een succesvol bedrijf hebt opgezet. Logische uitbreidingen die hierbij komen kijken, zijn extra werknemers, maar ook meer ruimte om deze werknemers te laten. Het hebben van een locatie waar jouw bedrijf naartoe kan komen, is bevorderlijk voor de werksfeer, maar zorgt ook dat er veel mensen het gebouw in en uit moeten. Waar het dan mis kan gaan, is dat je meer mensen dan je denkt de sleutel hebt gegeven tot het gebouw. Dit kan zijn in de vorm van een pasje, maar ook een fysieke sleutel. Het is geen gek idee dan nog eens langs de lijst te gaan met mensen die je een pasje/tag voor het gebouw hebt gegeven en deze weer wat in te perken. 

 

De digitale beveiliging

Je wordt er inmiddels waarschijnlijk moe van, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden; ook online beveiliging is erg belangrijk. De database van jouw bedrijf staat voor een groot deel online en dat kan soms kwetsbaar zijn. Hackers kunnen tegenwoordig veel achterdeuren vinden naar allerlei netwerken. Net als fysiek is het dus ook online belangrijk een wachtwoord en het liefst twee wachtwoorden te hebben. Een ander goed idee is investeren een goede anti-virussoftware. Als je hier zelf niet veel verstand van hebt of geen tijd hebt je hier verder in te verdiepen, is het het waard op zoek te gaan naar iemand die jou hierbij kan helpen.

 

Bewaken van het pand 

Als je het voor elkaar hebt dat je een eigen pandje hebt voor jouw bedrijf, ligt hier natuurlijk ook veel waardevols. Niet alleen gegevens, maar ook meubilair, laptops en televisies. Er zijn meerdere manier om dit te beveiligen. Je hebt de old school manieren, zoals fysieke bewakers, maar ook modernere oplossingen, zoals camera beveiliging. Camerabeveiliging in combinatie met een alarminstallatie op de deur is een dubbele beveiliging en zoals eerder gezegd, is dit vaak een goed idee. De deurbeveiliging, de online beveiliging en het beveiligen van je pand door een externe zou samen moeten zorgen voor een goede bedrijfsbeveiliging

 

Reacties zijn gesloten.